Браво на Транспортна полиция и БДЖ

На 2.5.2009 пътувахме в пътнически влак по една до болка позната за мен дестинация с приятелката ми. Разбрахме, че влизаме в гарата, на която трябваше да слезем, едва след като видяхме първите къщи. Набързо се облякохме, взехме багажа и слязохме на гарата. Малко след това установихме, че сме забравили единия сак с багаж във влака. Със съдействието на ръководител движение на гарата, на която слязохме, се обадихме на следващата гара, както и на Транспортна полиция. За наше щастие, съвсем скоро със съдействието на служителите от БДЖ и Транспортна полиция разбрахме, че сакът се намира в багажна магазия Горна Оряховица, където е предаден от полицай С. Филипов и неговите колеги, които са били дежурната полицейска група във въпросния влак.

С тези редове искаме да изразим своите искрени благодарности за изключителния професионализъм и проявеното разбиране от страна на служителите на БДЖ, Транспортна полиция и лично към полицай С. Филипов и неговите колеги.

Също така се надяваме да покажем и на останалите пътници, че има много съвестни професионалисти, които се грижат за нашето добро и безопасно пътуване, и че докато не изпаднем в подобна или по-трудна ситуация едва ли осъзнаваме, че има служители, които бдят за нашата сигурност и приятно пътуване.

П.П.: Изпратих това писмо и до в-к „Железничар“ и началника на Транспортна полиция – гр. Горна Оряховица.

2 Responses to Браво на Транспортна полиция и БДЖ

  1. Транспортен полицай каза:

    Като служител на Транспортна полиция, мога да кажа, че подобно нещо е най-малкото, което нашите колеги могат да направят. Ежедневно нашите патрули по влаковете намират забравен багаж, забравени/загубени документи и ги връщат на собствениците.

    Освен това, същите тези патрули ежедневно оказват съдействие на влаковите бригади на БДЖ, например при отказ на агресивни нередовни пътници да бъдат свалени, ежедневно установяват и задържат по влаковете лица обявени за национално издирване или такива, които рушат влаковия инвентар или тормозят останалите пътници с поведението си.

    Извън хората, които виждате по влаковете, не малко други служители губят и дните и нощите си, за да противодействат на кражбите на метал от железния път, енергийната мрежа и осигурителните инсталации, и въобще за да направят всичко възможно, пътуването по железните пътища в страната да бъде в максимална степен сигурно и безопасно.

    Ако има нещо, което наистина е рядкост – то е да получим благодарност от гражданите, така както Вие сте изразил Вашата. Радвам се, че има хора, които оценяват работата ни и повярвайте, че това е голям стимул за всеки полицай. Особено в сегашната конюктура, когато е твърде „модерно“ полицията да бъде виновна за всичко.

    От мен, пожелания за всичко най-добро !

  2. ani каза:

    Браво за „Браво-то“. В този труден живот радко се сещаме да кажем благодарим. Вярно има и за какво да ругаем и това като че ли е по-често….Много е благородно да изразиш положително отношение към труда на другите, които го заслужават. Надявам се този Ваш жест да отключи доброто у хората и да поощри съвестните служители не само в сферата на БДЖ, но и навсякъде в страната ни където ги има. Ето не е толкова безценен сакът, не е толкова труден начина на предаването му, важни са съвестните и отзивчиви служители и благодарността на клиента. Ако това постигнем навсякъде няма как да ни стигнат нито американците, нито китайците.

Вашият коментар