Здравейте,
преди доста време ми бяха казали (и то от сигурен източник), че много, много голяма част от виното в България, което пие, се прави от нещо като соли (под „соли“ имам е предвид химично съединеие, а не сол 🙂 ). Аз честно казано вярвах на това, но се надявах да има лъч надежда това да не е вярно. Е, съжалявам, но няма! На снимките по-долу ще видите какво се утаи на шише от т.нар. Керацуда (вид вино), което изпихме скоро. Дори го пробвах и мога да кажа, че имаше вкус все едно на захар, обаче без сладкия вкус. Т.е. нямаше никакъв вкус, но се топеше и хрупкаше като захар. Което е ясен признак че е някакъв вид сол (пак казвам – не става дума за готварска сол 🙂 ). Няма да споменавам името на производителя, за да не кажат от там, че им правя анти-реклама (и защото не това е целта). Също така шансът това „нещо“ да е попаднало случайно е нулев, тъй като ние сами си отворихме капачката и със сигурност не сме слагали нищо в бутилката. Ето и самото доказателство:
Една от големите трагедии на българите се състои в това, че те са митомани. От години българите робуват на митове, които сами си създават.
Ще изброя няколко от тях: имаме хубаво вино и тютюн (изобщо не е вярно), от климатиците се настива, кренвиршите се правят от тоалетна хартия, бананите и дините се инжектират с урина, турските дъвки са заразени с хепатит и т. н.
И аз знам за една подобна история: изсипват кристали на соли върху обширен тензух и наливат вода, а полученото „вино“ се бутилира. Цената така пада в пъти. Въпросът е: вино ли е това?
Проблемът си е в теб, човече. Аз вино под 7лв не купувам и рядко купувам под 10. А и на тези цени могат да се намерят по качествени вносни от латинска америка.
… нямам думи. Само боклуци
леле ужас… потресена съм. За жалост с повечето продукти в магазина нещата стоят по подобен начин.